Ben je ook zo klaar met je spuitbus deo? Wij wel. Daarom kan je nu je oksels verzorgen met een natuurlijke en plasticvrije deodorant. In een handig herbruikbaar blikje!

Zweten is weten: waarom transpireer je eigenlijk onder je oksels?

Super onhandig soms: zweten! Toch is het de beste manier om je lichaamstemperatuur te reguleren. In het gunstigste geval is je lichaamstemperatuur tussen de 36 en 38 graden. Wanneer je je inspant (sporten, fietsen, wandelen of heel hard werken) wordt je lichaam warmer. Te warm is niet goed voor allerlei functies in je lichaam. Daarom zorgen je hersenen ervoor dat je gaat zweten zodat je lichaamstemperatuur daalt. Dat gebeurt over je hele lichaam en dus ook onder je oksels.

Hoe voorkom je nare geurtjes en overmatig zweten?

Overmatig zweten komt voor bij hevige inspanning maar kan ook voorkomen als je minder snel inspant en gewoon bij je horen (mogelijk door hormoonwisselingen of medicatie). Zweten kan gepaard gaan met nare geurtjes. Op het moment dat je zweet is dit nog geurloos. Door de omzetting van bepaalde huid bacteriën kunnen nare geurtjes ontstaan. Stress kan ook een oorzaak zijn van overmatig zweten en sterk gekruid voedsel kan weer invloed hebben op de geur van het transpiratievocht.

Hoe voorkom je overmatig zweten?

• Draag luchtige kleding

• Reinig dagelijks je oksel om vieze geurtjes weg te wassen en weer een schone basis te creëren voor een deodorant. Je kan de vieze geurtjes weg wassen met een natuurlijke Body Bar. Deze ruiken heerlijk en zijn zacht voor de soms gevoelige huid van je oksels.

• Vermijd cafeïne en alcohol, deze verhogen je hartslag wat weer invloed heeft op de stijging van je lichaamstemperatuur

• Hoe meer conditie hoe beter!

• Scheer je okselhaar om nare zweetgeurtjes te voorkomen! 

Deodorant maar dan natuurlijk zonder vervuilende fles

We hebben er wat af gesprayd met z’n allen. Het is ook gewoon heel handig: een spuitbus deodorant. Spuitje links en een spuitje rechts, ach een beetje meer nog maar, voor een veilig gevoel. Toch is het goed dat we iets minder sprayen met elkaar. Want hoe fijn misschien: die spuitbussen zijn ontzettend vervuilend zowel voor jou als het milieu!

Onze Natuurlijke Deodorant is alle behalve vervuilend. De deodorant is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Zo bestaat de basis van onze deo uit maiszetmeel. Dit absorbeert vocht op een natuurlijke wijze en voorkomt hiermee overtollig transpiratie vocht.

Voordelen van een natuurlijke deodorant in blik

We zetten de voordelen even op een rijtje.

- De deodorant is makkelijk mee te nemen

- Heeft geen vervuilende fles maar een recyclebaar blikje. Je kan je blikje ook gebruiken om je Shampoo Bar, Body Bar of Conditioner Bar in te bewaren. Past perfect, handig!

- Een blikje deodorant à 50 gram gaat zo’n 2 tot 3 maanden mee. Kan je voorlopig even vooruit!

- Fijn weetje: gemaakt in Nederland dus minder Co2 uitstoot!

Sorteer op
© 2018 - 2024 Kadootjes Enzo | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel