Opzoek naar een Shampoo Bar? Ook voor jou is er een geschikte Shampoo Bar! Er is voor ieder haartype een Shampoo Bar (ook wel bekend als haarzeep). Een Shampoo Blok of Bar is eigenlijk hetzelfde als een vloeibare shampoo. Maar er is een groot verschil. Reguliere shampoo bestaat voor ongeveer 80% uit water waardoor het vloeibaar is en wordt verpakt in een stevige plastic shampoo fles. Een Shampoo Bar is shampoo in een vaste vorm, een blok of Bar, hierdoor is er weinig verpakkingsmateriaal nodig (een gerecycled papieren doosje is voldoende). Daarnaast bespaar je erg veel plastic, zo’n 3 flessen per Bar. Een Shampoo Bar is plasticvrij, gaat drie keer zo lang mee als een vloeibare Shampoo, is natuurlijker samengesteld en daarnaast de ideale reisgenoot (geen vloeistof!)

Shampoo met natuurlijke ingrediënten

Een Shampoo Bar is er voor ieder haartype. Verschillende natuurlijke extracten helpen jouw hoofdhuid in balans te brengen, extra te verzorgen, te ontlasten en hebben zelfs een antiroos werking. Verzorgende ingrediënten van natuurlijke basis beschermen je haar tegen invloeden van buitenaf. Zo zorgt sheaboter voor hydratatie maar beschermt het haar ook tegen bijvoorbeeld zonlicht, thermische schade of uitlaatgassen. Kokosolie is zacht en verzorgt het haar op een milde en prettige manier.

Shampoo Bars voor jong & oud

Ook voor kinderen en baby’s is er een Shampoo Bar! Zo kan je je kind al jong kennis laten maken duurzaamheid. Kinderen vinden een shampoo bar heel interessant en vinden daardoor het haren wassen vaak superleuk. Shampoo Bars prikken niet in de ogen maar uiteraard goed oogjes dicht met uitspoelen. De Shampoo Bar voor baby’s ruikt heerlijk, reinigt mild en heeft een leuk schildpadje op de bovenkant.

Shampoo Bar gebruiken

Met een shampoo bar verander en verklein je jouw ecologische footprint. Doordat de Bar geheel is op te gebruiken en het doosje recyclebaar is, is er geen sprake van onnodig afval maar alleen van het hoognodige. Zo bevatten shampoo bars geen water, dat komt namelijk al uit de kraan. Shampoo bars zijn slim samengesteld waardoor je minder vaak je haar hoeft te wassen. Hiermee bespaar je water, shampoo, grondstoffen én tijd.

Een shampoo bar schuimt op het moment dat deze in contact komt met water. Je laat de Bar opschuimen in je handen en verdeelt het schuim over je haar en je hoofdhuid. Je kan er ook voor kiezen de shampoo bar direct op je haar te gebruiken. Spoel na het wassen goed uit met water en voeg bij droog haar een conditioner bar toe voor extra voeding en makkelijk doorkambaar haar. Laat de bar na gebruik goed drogen.

Shampoo Bars bewaren

Je bewaart je shampoo bar het beste op een uitlekaccessoire zoals een bamboe zeepplankje. De bar moet goed kunnen drogen in een goed geventileerde ruimte. Hierdoor droogt de bar hygiënisch op en gebruik je niet meer shampoo dan nodig is.

Sorteer op
© 2018 - 2024 Kadootjes Enzo | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel